Kötelezés – 2014. március 23.

Kötelezni tavasszal, napsütésben igazán vidám dolog! Félretéve a kispajtásos hangnemet, 2014. március 23-án tartottunk egy nagyon jól szervezett, abszolút közösségi kötéltechnikai gyakorlatot, melyen az egyesület apraja-nagyján kívül több ismerősünk is eljött tanulni.

Mező segítségével komoly makramé szerelődött be a sziklafalon, a T2-re gyúró Magdi, Bori, Zsófi és jómagam is gyakorolhattuk a kötélpálya kiépítésének fortélyait – jól és rosszul beszerelt kötélpályát is csináltunk, hogy mindenki az érdeklődése és felkészültsége szerint gyakorolhasson, ezen kívül volt lehetőség húzórendszer gyakorlására is.

Amíg a szülők a gyerekeiket legeltették a kőfejtő melletti réten, a kötélen sokan megfordultunk – megtanultuk, hogy sisakot kell hordani a kötélen, mert mindenkit várnak haza, többen megtanulták, hogy a barlangásznak két kantára is van, és hogy a majomhídon mindenki majomkodik. Közben hangulatos aláfestőzeneként a szomszédos kőfejtőben bömbölő csillagromboló-fúró kattogását néha madárcsicsergés harsogta túl.

A gyakorlás eredménye: legalább 65 jól megkötött csomó, legalább 10 körpálya, legalább 3 bmegelés a laza-feszes kötélhídon, legalább 8 jól megépített húzórendszer eresztésbe átszereléssel és 4 friss húsnak számító ember bevezetése a kötélen történő közlekedés alapjaiba.