Alapfokú Barlangjáró tanfolyam 2012

2012galbat

A tanfolyam során megismertetünk a barlangjárás alapszabályaival és technikáival. Megtanítunk a függőleges barlangok bejárásához szükséges kötéltechnikai alapismeretekre, és betekintést adunk a barlangászattal kapcsolatos tudományágakba, úgy mint geológia, térképészet, régészet, barlang-, denevér- és környezetvédelem. A rendszeres hétvégi barlangtúrákkal és kötéltechnikai gyakorlatokkal elsajátíthatod és begyakorolhatod a barlangokban alkalmazott mozgásformákat. Az egész hétvégés túrák alkalmával pedig  megismerheted az ország különböző tájegységein található, nevezetes és jelentős barlangok nagy részét. Ezek a túrák péntek este indulnak, és vasárnap estig tartanak. Az utazást tömegközlekedéssel vagy autókkal oldjuk meg, a szállás pedig alacsony felszereltségű, olcsó házakban lesz.

Az elméleti oktatás minden szerdán 18h-tól (ezt igény szerint rugalmasan kezeljük)  tartjuk, melynek időtartama 2-3 óra. A tanfolyam végén lehetőség van levizsgázni, a Magyar Karszt és Barlangkutató Társulat által szervezett központi vizsgán. A sikeres vizsgát az MKBT igazolja, ezzel lehetőséged lesz a későbbiekben következő szintekre lépni.

A tanfolyam alatt természetorientált, sportos, jó hangulatú, vidám túrák részese lehetsz, melyek sokszor életre szóló élményt is nyújtanak.

A tanfolyam ára: 40.000 Ft, mely tartalmazza a szükséges felszerelések (sisak, lámpa, kötéltechnikai cuccok) használatát, jegyzetet, oktatást, ill. két egész hétvégés túra utazás és szállás költségét, valamint néhány apróbb ajándékot.

Részletfizetési lehetőség van!

Időtartam: 2012.02.15. – 2012.06.02.

Előadások helyszíne: Budapest XI., Mészőly u.  (szerdánként 18h-tól)

Korhatár: 18 éves kortól.

Az első előadás és az első barlang túra ingyenes, nem kötelez semmire (ismerkedés egymással és a barlangászattal)


A tanfolyamra 15 fő jelentkezett. Központi vizsgán 12 fő sikeres vizsgát tett.

albat2012n

 2012. március 11.   Bükk, Létrási ház

Tematika.

Előadás jegyzetek, dokumentumok.