Kertész Ákos – Szaki

Kertesz_Akos2

Már gyerekkoromban lenyűgözött a földalatti világ. Egy-két év lator kozmopolita kalandok után 1992-ben hivatalos barlangász alapfokú vizsgát tettem és az MKBT, illetve a Hádész csoport tagja lettem. Az újdonság erejének és a fiatalos tett vágynak köszönhetõen 1993-ban már barlangi kutatás irányítónak képeztem magam, és 1994-ben elvégeztem a kutatás vezetõi tanfolyamot is.

Sajnos az érettségi után elszakadtam pár évre a földalatti világtól és a társadalom peremterületeire szorult barlangász közösségtõl, de jó barátimnak hála hébe-hóba eljutottam a barlangok csodálatos világába, és a pilisben rendezett országos barlangász találkozón túrákat is vezettem.

1999-ben reaktiváltam magam és csatlakoztam a volt tanfolyamtársaim által alapított GUBACS egyesülethez. Ekkoriban gyakran áltam a barlangász versenyek dobogóin, és a Mont Blanc meghódítása mellett 1000 méter mélyre is lejutottam.

Bár mind a magyar, mind az európai barlangok továbbra is szerepet játszanak életemben, ha időm engedi szívesen vezetek láncos út és kanyon túrákat az Alpokban.