2003. Hágó Kupa – Csőszpuszta

Az idei Hágó kupát igazi GUBACS-osra terveztük. Sokan aggódtak is emiatt, de aztán kiderült, hogy (a versenyzők elmondása alapján) igazi kuriózumra sikerült, talán az egyik legjobb volt.

Péntek este lassan szivárogtak az emberek a Bakonybeli Csőszpusztára, ahol az Alba-Régiások biztosították a táborhelyet. Ezalatt éjszaka a szervezők már lázasan építették a versenypályákat. A bemelegítő esti alapozás is elhúzódott, megközelítve a rajt időpontját.

Szombaton kissé ziláltan keltek a versenyzők, néhányan még csak ekkor érkeztek. Tizenegy csapat nevezett. Háromnegyed órás gyaloglással érték el az Alba-Régia-barlang bejáratát. Kezdetét vették a megpróbáltatások. A Gubancon át a szűk Hasfék-aknában tettek egy gyors kört, majd Bálinger típusú szemüvegben egy lyukon át, szemlélték a denevérek világát időre, közben magukkal cipelve egy baget néhány vizespalackkal, és egy tojással. A Kupola- teremben barlangos activity következett, ahol el kellett mutogatni a barlangokkal kapcsolatos kifejezéseket egy perc alatt (pl.: bulin, tetaráta). Ezután a vízben gazdag szifonon kellett átjutni úgy, hogy az első ember lábához volt kötve a második ember keze, és a harmadik ember keze a második lábához. Innen vakus indítással folytatták a gyorsasági szakaszt a kijáratig, ahol a barlangajtó ki- bezárás is időre ment. A töbör oldalán összekötött kéz- lábbal törpe módjára kellett átjutni a másik bejárathoz. Itt a fán csigán átvetett három kötél várt rájuk, ezen kellett felmászni egyszerre mindhármuknak, úgy hogy hátul a beülőjük egymásnak háttal össze volt kötve. A feladatot nehezítette, hogy 60m- t kellett megtenni, amit a „jó fej” állomásfőnökök engedtek stopcsigán át. Ebből lett is nagy kalamajka, volt aki csak lógott a többieken, mint egy karbidtartály. Némi pihentető gyaloglás után érték el embereink a társmentés színhelyét, ahol pruszikkal és lapkával kellett remekelni. Végül egy könnyed kötélpálya következett. A szállított tojások nagy része megsemmisült, némelyeknek a fején folyt szét a kontaktzónában tárolt koleszterinbomba. Az este folyamán fakultatív programként „mágnesszkander” zajlott.

Vasárnap nehézkes kelés után magkezdődött az egyéni verseny, melyre kilencen neveztek a szokatlan pályára, melyen volt csigasoros átszerelés, spirálmászás, szemétgyűjtés, fatörzsön való átszerelés.

Csapat verseny eredmények:

Szent Özséb és Barbi és a fiúk

(Kunisch P., Kucsera M., Németh V.)

I.

Fantázia

(Ligeti M., Szabó L., Zih J.)

II.

Netopir Cslovje

(Aranyi A., Kántor Zs., Kovács F.)

III.

Csevere gyíkok

(Nyerges A., Kovács G., Szórádi A.)

IV.

Semmi baj van

(Egri Cs., Egri L., Szallai L.)

V

Kitty a ház mögül

(Gáspár V., Szilágyi N., Lippai K.)

VI.

MiciMAFCkó

(Köblös Cs., Szabó Á., Vadász S.)

VII.

Csip- Csup csodák

(Perényi K., Söregi I., Vaspöri Sz.)

VIII.

Gerecse Team

(Bene Zs., Keresztes F., Spilman G.)

IX.

No man, no problem

(Hajnal Á., Seres A., Szira F.)

X

Táltos

(Dianovszky T., Megyesi K., Vajdics A.)

XI.

Egyéni verseny eredmények:

Kántor Zsolt (FTSK)

I.

Zih József (Z csoport)

II.

Gáspár Vera (FTSK)

 III.
(Női I.)

Kovács Ferenc

IV.

Kucsera Márton (MAFC)

V

Perényi Katalin (Z csoport)

VI.

Pintér Gábor (FTSK)

VII.

Szabó Ákos (Micimackó)

VIII.

Aranyi Attila

IX.

Ismét egy igen sikeres Hágó kupát zárhattunk, újabb fejtörést adva a következő esztendőre. Igazi GUBACS-os kupa volt…

GUBACS