2002. Lakatos kupa (A MAFC-cal közösen.)

Idén is a MAFC barlangkutató csoporttal közösen rendeztük meg a Lakatos kupa barlangászversenyt.

A Vecsem forrásnál lévő táborhoz éjszaka 23 óra körül érkeztünk. Gyors pakolás után irány a hegy.  400m kötél, víz, vasak és egy nagy, plüss medve figyelt a saját cuccokon kívül, a rogyásig megpakolt zsákokon. Négyen vállaltuk ezt a feladatot: Dóri, Ica, Bubba és jómagam (Hőmi). Fél kettő körül értük el az Almási- zsomboly bejáratát. Bubbával elindultunk beszerelni a barlangot. A régi- és az új rész nemrég ragasztott kikötéseit használva. A két részt az utolsó aknában rendhagyó módon egy nittben egyesítettük. A felszínt fél ötre értük el, ekkor láttunk neki a felszíni pályák kiépítésének. Kötélből egy labirintust építettünk bokamagasságban, melybe kantárt akasztva, bekötött szemmel kellett végighaladni és megtalálni a helyes utat a versenyzőknek. A feladat sokszor mókás szituációkat produkált. Második feladatként a plüssmedvét két negyvenkilós fatörzzsel a derekán kellett lementeni a kötélről időre. Következő feladat: Egy versenyzőtársukat fejjel lefelé kellett felhúzni egy fára, egy garda csomóból összeállított flaschenzuggal. Belengetve a körbe felállított flakonokat kellett eldöntenie. Végül a barlangban 10 db barlangra utaló leírást vagy képet kellett megfejteni, miközben a minél gyorsabb haladás volt a tét. A beszerelésekkel reggel 8-ra lettünk készen, még két órát hunytunk, aztán jött az első csapat.

 A verseny este 17:00-ig tartott.  Összepakolás és kiszerelés után 22 órára értünk le a táborba. A kiszerelésben Kagyó és Rezső segédkezett, valamint Tapsi és az Acélmagnóliák csapata a felszerelés leszállításában. Köszönet érte.

Az eredményhirdetés győzelmet hozott induló csapatunknak. A GUanó BArlangjáró CSoport díjját a Papp Tetvek csapata nyerte. Gratulálunk Nekik!

GUBACS